Topp 3 amerikanska IT-aktier

Den amerikanska marknaden för aktien ger oss kända börser som NASDAQ Stock Market och New York Stock Exchange. De erbjuder handel med värdepapper i många de mest omsatta företagen i världen. Jag har valt att kika lite närmare på börsen i USA - och här är de största IT-aktierna på den amerikanska marknaden

Facebook (FB)

Facebook är historiskt sett en av de mest köpvärda aktierna i världen och de tillhör det absoluta toppskiktet av intressanta bolag i USA. Ser vi på de senaste tre åren har de en uppåtgående trend och det finns inget som talar för att de kommer att tappa nämnvärt i värde.

Amazon (AMZN)

Även Amazon har visat en bra trend historiskt sett. Med både en pandemi som gör att fler väljer att handla online och nya lager som byggs så är har de medvind vilket också speglar sig i aktiehandeln.

Apple (AAPL)

Det första kvartalet 2021 har visat en svagt nedåtgående kurva vilket troligen kommer att vända tillbaka inom kort. I alla fall om vi ska tro de som är experter på aktiehandel. Apple har alltid varit ett stabilt företag som många väljer att ha med i sin portfölj och trots att de backat en aning är de fortfarande i toppen när det gäller bästa IT-aktierna på amerikanska marknaden.

Få mer information

Mina tankar kring aktier ska inte ses som ekonomisk rådgivning och det finns alltid risker att handla med aktier. Vill du få fler tips och information kring aktiehandel kan jag tipsa om Crediwizz.se som jämför och recenserar olika tjänster och produkter inom ekonomi.

30 Mar 2021