Skapa domännamn - Saker att tänka på

Ett av de första stegen du behöver ta när du vill ha en hemsida är att köpa dit ett domännamn. Det finns gott om sidor där du kan köpa .se, .com, .nu och även andra avslut på din URL. Det är idag mindre viktigt hur denna ändelse ser ut men en rekommendation är att använda .se om du vänder dig till den svenska marknaden och .com om du arbetar internationellt. 

Mina tips för registrering av domännamn

  1. Registrera snabbt: Vänta inte för länge med att registrera ett domännamn. Det kostar inte så mycket och du vill inte att någon annan ska använda det namn du själv har valt för din firma eller din hemsida. Domänpirater har koll på nyregistrerade företag och köper gärna upp domännamn för att sen erbjuda det till dig för betydligt mer pengar. 
  2. Se till att namnet på domän och sida är detsamma: Om din hemsida ska heta Lasses Hunddagis är det dumt att domännamnet ser annorlunda ut. Det är bara förvirrande att ha en domän som heter voffochlek.se om företaget heter något annat. Det är därför bra att alltid kolla upp lediga domäner innan man registrerar sitt företagsnamn, på så vis kan man själv styra båda namnen. 
  3. Be om hjälp: De allra flesta behöver lite hjälp i den digitala världen för att lyckas. Det finns personer som jag som jobbar med sånt här och som kan hjälpa dig att komma rätt med en gång. Det är onödigt att prova sig fram med domännamn, du vill få besökare till dig som stannar och att byta namn kan leda till att du tappar många kunder. 
21 Dec 2018