Plattformer för specifika ändamål

De senaste åren har det börjat dyka upp plattformer på nätet för specifika ändamål. Det är något jag aldrig riktigt har tagit upp här vilket slog mig när jag surfade runt på SimplyBRF.se alldeles nyss. Just denna plattform riktar sig mot bostadsrättsföreningar, vilket vi faktiskt har väldigt många av här i Sverige. En BRF hemsida hjälper alla som bor i BRF:en att hålla sig uppdaterade om nyheter, förstå koncept, riktlinjer och regler, man kan skapa automatiska nyhetsbrev, sms-utskick och sätta upp en onlinebokning för tvättstugorna. Det är väldigt praktiskt faktiskt!

Inget måste - men det kan underlätta

Plattformer för specifika ändamål är förstås inget måste, men ofta kan det underlätta arbetet för den som vill sätta upp en sajt - särskilt där många olika personer är inblandade, som i en BRF.

Jag har själv byggt otroligt många hemsidor genom åren och kan givetvis kodning. Ändå väljer jag gärna en smidig väg när den erbjuds. När jag bygger sajter åt kunder som sedan vill kunna sköta sin sajt mer eller mindre själv efter att den satts upp så är plattformer av ovan länkade typ suveräna. Både jag och kunden tjänar i längden på det. Vill man ha mer unika upplägg så får man förstås använda sina skills istället och det är ju roligt det med!

Alla ni andra som arbetar med hemsidebygge, vad föredrar ni och varför? Vi kan väl ha en liten dialog här i kommentarsfältet?

27 Aug 2020