Kan man titta på Netflix utomlands?

De flesta hushåll har idag en eller flera streamingtjänster där de kan se film och serier. Netflix är en mycket populär tjänst, som har en hel del sevärt. Men hur gör man om man vill kika på Netflix då man befinner sig utomlands? Grejen är ju att om du försöker logga in på Netflix och inte är i Sverige, så kommer funktionerna inte att fungera likadant. Bland annat kan det bli mindre utbud av filmer och serier, eller att det dubbas till det språk som är i det land du befinner dig i. Men, det går att lösa. Det genom att ändra din vpn. Läs mer här om det. Det gör att du kan se svenskt Netflix oavsett i vilket land du befinner dig i. 

Vad är VPN?

VPN står för Virtuellt Privat Nätverk. Om du installerar en VPN tjänst, så kan du ändra din VPN så att IP-adressen ändras så att det ser ut som om du är kvar i Sverige, fast du kanske är i Spanien. Med VPN kan du även få den att tro att du är i ett helt annat land, som USA, om du vill få tillgång till deras utbud på Netflix. Det är inte så svårt att skaffa sig och installera en VPN-tjänst. Det finns flera leverantörer av denna tjänst. 

VPN kan även användas om du vill surfa anonymt samt vill undvika att företag lagrar din data som är bunden till din vanliga ip-adress. 

19 Sep 2020