Internet är fantastiskt!

Det finns nästan inga begränsningar på vad du kan göra på nätet idag, du kan spela spel och läsa tidningen, kolla påfilmer, ringa dina vänner och du kan också handla saker. De saker du kan köpa online sträcker sig från bilar till webbshoppar med barnsaker och du kan handla både verktyg, mat och kläder till exempel. Det är egentligen ganska häftigt att man med hjälp av en dator eller surfplatta kan se till att få hem alla de saker man behöver med bara några få klick. 

Hela världen inom räckhåll

Så fort du startat din webbläsare så befinner du dig både överallt och ingenstans och du har kontakt med människor och företag över hela jordklotet. Det är en självklarhet för många idag att ha tillgång till allt detta men det var faktiskt inte så länge sedan man var tvungen att åka till en fysisk affär för att handla en barnvagn till exempel. Nu kan du både hämta all information du behöver för att göra ett bra val och du kan också få sakerna hemskickade till din dörr och ha grejerna redan inom bara ett par dagar oberoende på var du beställer från. 

En social mötesplats

Det är inte bara varor och tjänster som blivit mer lättillgängliga, man har också fått en helt ny social samvaro som aldrig varit möjlig tidigare. Du kan få vänner online från många platser i världen och vi har alla kommit väldigt nära varandra. Det är en mycket positiv sak att kunna diskutera barnuppfostran, läxhjälp eller hur man byter däck på sin cykel med andra i olika forum. 

15 Feb 2017