Hur stor USB-minne ska man ha?

Tillräckligt liten för att du ska slippa ha en bil med släpvagn för att transportera den! Nej, skämt åsido, det handlar ju inte om den fysiska storleken på själva minnet utan hur stor kapacitet man ska ha. Man skulle kunna tro att det bara är att välja den allra största man hittar, och sen är det bra med det men så är det faktiskt inte. Här tänkte jag berätta mer om vad du ska tänka på när du vill köpa en USB key att ha med dig. 

Priset är bland det viktigaste

Ett USB-minne är tämligen okomplicerat och även om det finns de som stenhårt hävdar att just deras minnen är de bästa på marknaden så är de faktiskt ganska lika i sina utföranden. I alla fall om man ser till insidan av minnet. Så ha mer koll på priset än på vad det är för tillverkare. En sida där du kan hitta pålitliga minnen till bra priser är https://usbkompaniet.se/. De har minnen med tryck på som kan bli attraktiva företagsgåvor också. 

Vad ska du ha den till?

Är det bilder du ska spara eller förflytta? Eller ska du ha presentationer med Powerpoint med massiv information? Det är just denna bit som avgör vilken storlek du ska köpa. De allra vanligaste är 64 GB men du kan också välja både större och mindre, beroende på vad du har tänk använda dem till. Vårt absolut bästa tips är att köpa flera stycken, med varierande minneskapacitet. 

30 Mar 2020