Google gör om sina algoritmer - igen!

Vad är det som gör att man hittar just din sajt när man söker på Google? Denna sökmotor har kommit att bli världens största och det är också de som styr exakt vad man hittar när man söker efter vissa ord online. Några av de saker som Google tar hänsyn till är:

  • Innehåll: Det som står på sidan måste ge läsaren ett värde. Det räcker alltså inte med bra sökord och bra länkar för affiliate. Du måste alltså fylla sidan med information som folk vill ha. 
  • Tid: Om dina läsare stannar kvar på din sida och läser länge så kommer Googles algoritmer att pusha din sida högre upp bland träffarna. 
  • Länkning: Både extern och intern länkning (breadcrumbs) är något som sökmotorn tar hänsyn till. Bra länkar ger bättre resultat helt enkelt. 

SEO är lite av en djungel och även om du aldrig kan lära dig allt så kan du se till att skapa de allra bästa förutsättningarna just för dig. Läs mer om SEO-tips. Med dem kan du optimera din sajt för att möta de nya algoritmerna på ett bra sätt. 

Mer tips

Att gå till ett kontor och jobba mellan 8 på morgonen till 17 på eftermiddagen är inte för alla. Med bra hemsidor, eller som skribent för de som driver hemsidor, så kan du jobba hemifrån och själv styra din arbetstid. Är du sugen på att jobba från ditt hem? Besök då techtag.se där du kan läsa mer om vad du kan göra för att tjäna pengar. Ta med dig en kopp kaffe för du kommer nog att sitta och läsa en bra stund.

21 Apr 2020