Cykelförmån 2022 - En bra deal!

Ge dina anställda en riktigt bra deal! Cykelförmån 2022 är något som är positivt både för dig som företagsledare och dina anställda och i förlängningen också för ditt företag. Personalen får bättre hälsa, det är positivt för vår miljö men framför allt kommer de som jobbar för dig att känna sig sedda på ett helt annat sätt än när de får en present till jul. 

En förmånscykel innebär att det är företaget som köper eller leasar en cykel. Den som är anställd kan sedan använda den i jobbet, privat eller både och precis som om man äger den helt själv. Beskattning sker av den anställde och blir en kostnad som sedan läggs på den anställdes lön. Ett bruttolöneavdrag gör att den som nappar på erbjudandet får en cykel med 20-30% rabatt och det är ingen dålig deal!

Vilken typ av cykel är bäst att välja?

Fördelen med att skaffa en förmånscykel är att du inte är begränsad till en typ av elcykel. De anställda kan få ett urval av elcyklar att välja mellan och bland dem finns både rena stadscyklar, hybrider och elcyklar för att cykla i skog och mark. Vill du veta mer om hur det funkar? Kolla in den länken vi lagt in, eller sök på förmånscykel regeringen för att läsa mer. Då kan du ta reda på vad det kommer att kosta, vilka typer av elcykel som finns att välja mellan och mycket mer. 

6 Jan 2022